MINA TANKAR

Här kan du läsa mina löpande reflektioner kring Soul & Embodiment

30 mars 2023

Att brinna lagom

Ibland är livsgnistan liten och vi kämpar för att hålla den vid liv, som om värmen i livet är för svag.

Ibland brinner vi för mycket och vårt bränsle tar slut för fort.

Hur hittar man balansen?


Jag tror att en balans mellan kroppen och sinnet är nödvändig. Vi kan inte bara vara uppe i huvudet och glömma bort att lyssna på kroppen.


Hur lyssnar man på kroppen?

Genom att fokusera på den, att fylla den med sin närvaro. Genom att stanna upp flera gånger per dag och ta några djupa andetag. Genom att låta kroppen leda en dans i köket medan man plockar ur diskmaskinen.


Hur ökar man värmen i sitt liv?

Genom omsorg om sig själv och andra. Genom stöttning från andra. Omsorgen om sig själv kan man behöva träna på. Stöttningen kan man ibland behöva be om.

Vad tänker du? Vad känner du? Vilken omsorg visar du dig idag?

26 april 2023

Kroppen- en go plats, eller?

När kroppen är i balans och harmoni kan den fungera som en trygg plats för oss. Som en famn att vila i. Den tar oss dit vi vill och utför det vi vill göra. Den fungerar som vårt heliga och vackra palats.


Ibland gör det ont i kroppen. Den protesterar och vill inte utföra det vi säger till den att göra. Då är det lätt att bli arg och besviken på sin kropp som "trilskas".


Men tänk om det är kroppens sätt att säga "sakta ner tempot, det går för snabbt, jag hinner inte med, det här känns inte bra. Kan vi hitta ett annat sätt?"


Lyssnar vi på kroppens signaler kan vi börja leta efter ett sätt som skapar balans och harmoni, inte bara för kroppen utan för hela vårt jag.


Prova att fråga kroppen en dag hur den vill ta sig an dagen. Vad den vill göra. På vilket sätt den vill promenera, köra bil, hålla en föreläsning, diska eller vad det nu kan vara.

Jag frågar min kropp idag, och imorgon och resten av livet.

4 maj 2023

Att ladda hjärtat

Mer än två tredjedelar av hjärtats celler påminner om hjärnceller. Studier visar att hjärtat känner, tänker och minns.


För att skapa samstämmighet mellan hjärta och hjärna, samt hjälpa kroppen och sinnet att komma ur oro och stress och in i ett harmoniskt tillstånd prova följande;


Andas djupt i några minuter. Räkna till sju på inandning och 10 på utandning (då stimuleras vagusnerven som bl a reglerar humöret, matsmältningen och immunförsvaret).


Fokusera därefter på hjärtat i tre minuter och fyll hjärtat med positiva kärleksfulla ord.


Ju oftare du gör detta, desto bättre effekt får du. Prova gärna även när du redan känner dig harmonisk.

28 september 2023

Led din kropp till avslappning

För några veckor sedan skrev jag att om man är stressad sitter mycket av stressen i huvudet. Man brukar säga att det är inte hur man har det utan hur man tar det som spelar roll.


Och visst är det så att våra reaktioner på vad vi är med om i livet är det som påverkar oss mest, inte själva händelsen i sig. Men om vi har varit under stress en längre tid har stressen hunnit sätta sig i kroppen, och då är det svårare att "möta motgångar" med ett lätt sinne.


Alla har säkert hört att motion är stressreducerande. På senare tid har det forskats en hel del om fascia, bindväv och hur central den är i fråga om stress och smärta i kroppen. Stress påverkar bindväven och skapar förhårdnader som gör oss stela, både fysiskt och psykiskt.


Eftersom bindväven finns i hela kroppen kan man få effekter i exempelvis fötterna även om man har arbetat med ryggen, och vice versa.


Det sägs också att känslor som inte har fått komma upp till ytan sätter sig i bindväven, vilket betyder att vi kan frigöra känslomässiga blockeringar genom att jobba med fascian. På så vis höjer vi frekvensen i kroppen.

Med hjälp av andning och rörelser kan man släppa på spänningar i fascian och snabbt få en tydlig stressreducering i kroppen.

5 oktober 2023

Hur hemlig är du?

När jag var yngre höll jag det mesta inom mig vilket gjorde att jag ibland kände mig ensam, isolerad och annorlunda. Det är lätt att vi gör det när vi är hemliga med hur vi egentligen har det.

Vi tror att vi är ensamma om att tänka eller känna på det sätt vi gör, medan sanningen egentligen är att det är högst troligt att människor i vår omgivning har känt på liknande sätt.


Jag läste någonstans att vi männislor i genomsnitt har 13 hemligheter som vi inte har berättat för någon. Det kan såklart variera från person till person hur många och hur stora hemligheter man har.


När vi håller inne med det vi har i hjärtat känner kroppen av det. Kroppen håller igen känslorna, och har förmåga att göra det en tid, men slutligen skapar det smärta i kroppen. Att våga prata om hur man har det ger en stor lättnad. Man har spräckt hål på hemlighetsbubblan och därmed tagit ett steg bort från isoleringen man kan känna av att bära på allting själv.


Om du känner dig besvärad av att öppna dig för någon så tänk att det är en fin present du ger den andra, nämligen förtroendet att höra ditt innersta.

Så varför inte göra idag till samtalets dag! Våga prata!

1 februari 2024

Vagusnerven

Vagusnerven aktiverar det parasympatiska nervsystemet, den del som står för lugn och ro och återhämtning.

Genom att stimulera vagusnerven kan du sänka stressen i kroppen. Det finns många olika sätt, ett är att sjunga, ett annat att andas djupt.


Här följer två förslag på hur du kan göra.

Andas in medan du räknar till fem, andas ut medan du räknar till sju. Upprepa några gånger.

• Andas medan du räknar till fem, håll andan medan du räknar till fem, andas ut på fem, håll andan medan du räknar till fem. Gör ett par rundor.


Detta tar inte lång tid, och att göra det några gånger om dagen kan ha mycket stor effekt på ditt nervsystem.

Det lugnar dig i stress, men det allra bästa är att förebygga. Andas innan din energi är slut precis som du tankar bilen innan bensinen är slut.

16 maj 2024

Barfota

Vet du att du kan minska stress, låggradig inflammation och sömnsvårigheter genom att ta av dig skor och strumpor och gå barfota i gräset, sanden eller gruset?

Hormonbalansen blir bättre och energin ökar.

Det har forskats på detta i över 20 år. Jordytan består av negativt laddade fria elektroner som vi människor har behov av. De kommer oss till del när vi går barfota i gräs, sand eller grus. Vi tar emot naturens egna antioxidanter.

Nu är det enkelt att jorda sig, ingen snö eller is ligger i vägen. Ut i trädgården, skogen, stranden eller vad du nu har tillgång till. Bara efter några sekunder minskar muskelspänningar. Efter några minuter förbättras hormonbalansen och efter några dagar med upprepad jordning ökar stresstålighet och inflammation minskar.

Jag har medvetet gått barfota många gånger och tycker att det är väldigt skönt. Den här våren och sommaren har jag bestämt mig för att gå barfota så många dagar som möjligt. Det ska bli spännande att se vilken effekt det har på hälsan.


13 april 2023

Kärlek och rädsla

Det sägs att det finns två grundkänslor, kärlek och rädsla. Jag tror att det stämmer, alla andra känslor har sitt ursprung i någon av de två.


Vilken av känslorna vill du fokusera på? Det vi fokuserar på tenderar att växa. Vill du till exempel ha mer glädje, lugn, och kärlek i ditt liv är det sådana känslor du ska förstärka och uttrycka.


Ibland fastnar vi i oro och rädsla och då är det viktigt att inte göra de känslorna fel, utan ge dem en plats i kroppen, låta dem finnas, omfamna dem, prata med dem men låta bli att tänka PÅ dem. Om vi låter hjärnan ta hand om oron så blir det lätt ett ältande som vi inte kommer ur.


Det finns många sätt att ta hand om de rädslobaserade känslorna. Ett första steg kan vara att inse att det bara är känslor, det är inget farligt. Genom att erkänna känslorna och ge dem ett utrymme i kroppen, istället för att sopa dem under mattan, har vi möjlighet att transformera dem och därmed få tillgång till den låsta energin som " fastfrusna" känslor faktiskt är.


Att omge sig med människor som kan stötta en i " känslotransformeringen" är också väldigt värdefullt.

Så min hälsning idag blir; våga känna och våga dela med dig. Du är inte ensam.

25 maj 2023

Mod

Vad är mod?

Mod är inte att inte vara rädd och att inte känna obehagliga känslor när vi ska göra något nytt eller något som är utanför vår bekvämlighetszon.


Kort uttryckt tycker jag att mod är att våga känna obehagliga känslor och göra det vi känner att vi vill eller behöver göra i alla fall.

Om man kan "stå ut med" obehagliga känslor när man ska göra något så finns det egentligen inget att vara rädd för. 

15 juni 2023

Att gråta på insidan

Häromdagen sa en i min bekantskapskrets till mig "Jag ler på utsidan, men på insidan gråter jag".

Jag tyckte att det var så bra att hon sa det, för det gjorde att hon kunde släppa garden, slappna av och låta tårarna komma på utsidan istället.


Det tar oerhört mycket energi att le på utsidan när man gråter på insidan. Tänk så mycket energi vi skulle spara om vi i olika sammanhang faktiskt vågade säga hur det är på insidan istället för att stänga in känslorna och sätta på oss en mask.


Vänjer vi oss vid att göra det blir det lättare och lättare och tårarna på insidan tar snabbare slut, det blir ingen stor grej.

Du kan hjälpa andra att göra detta genom att göra det själv.

24 augusti 2023

Bottna i dina känslor

Har du ibland motstånd till vad som händer dig, till hur andra agerar och till dina känslor kring det?

Du försöker avskärma dig eller fly från situationen med ett mentalt motstånd som också sätter sig som ett fysiskt motstånd i kroppen.


Vad kan du göra istället?

Du kan träna på att bottna i dina känslor. Att acceptera att du känner som du gör utan att agera. Känn istället motståndet, bottna i det så att motståndet får en chans att mjukna och bli mindre stelt.


Obehagliga situationer och händelser är en del av livet och genom att vara närvarande i det som händer istället för att göra motstånd gör det möjligt för stor utveckling.

30 november 2023

Hur ökar man kärleken i sitt liv?

Genom att bli mer hel själv. Ibland har vi av olika anledningar stängt av delar av oss själva. Delar som har blivit sårade, kritiserade, förlöjligade, skuldbelagda skamsna, hånade.

Våra försvarsmekanismer har i de lägena gått in för att i stunden skydda oss från smärtan.


Om vi kan få tillgång till dessa utrymmen inom oss och läka den ursprungliga känslan sätter vi stagnerad energi i rörelse. Det ger oss mer energi och vi får tillgång till mer av oss själva vilket leder till en känsla av mer kärlek.


Första steget är att få tillgång till de nedstängda känslorna. Det är lättare än man kan tro, men det krävs lite mod.

Du kommer åt känslorna genom att iaktta vad det är du känner de gånger du blir triggad av något i din vardag. Nästa steg är att våga vara kvar i känslan. Fråga dig när du känt så förut. Kan du komma ihåg första gången det hände?


Med ditt nuvarande vuxna jag går du tillbaka till händelser som har innehållit samma känsla. Låt dina två jag mötas och hjälp ditt dåvarande jag att hantera situationen på ett annat sätt. Prata, förklara, vägled och trösta. Fråga ditt yngre jag vad det behöver.

Med lite träning kan detta skapa läkning på djup nivå och känslan av kärlek till dig själv ökar.

10 augusti 2023

Bakom molnen skiner solen

Bakom jobbiga känslor och tankar finns ditt verkliga jag, precis som solen finns bakom molnen.


Visst kan man förvånas över att en mulen dag på Landvetter blir till en solig dag när flygplanet kommit igenom molnen. Solen finns alltid där, även när vi inte ser den.

samma sätt finns din medvetenhet och klarhet bakom svåra tankar och känslor. Du är inte dina tankar och känslor.


Med din medvetenhet, den del av dig som är medveten om att du har tankar och känslor, kan du iaktta tankarna och känslorna utan att göra något åt dem. Du behöver inte ändra dem, du behöver inte försöka få dem att försvinna, du behöver inte vidta åtgärder för att förbättra dem, du kan med ditt medvetande bara iaktta dem.


På så vis stärker du din medvetenheten och påbörjar din väg mot frihet från att vara slav under dina tankar och så kallade negativa känslor.

Bakom virrvarr av tankar och känslor skiner du.

7 september 2023

Från stress till klarhet och närvaro på fem minuter

Är du stressad ibland? Mycket av stressen sitter i huvudet. Försök att bli medveten om vad du tänker. Bestäm dig för att inte lyssna på tankarna som berättar om hur stressad du är, iaktta dem bara.


Istället för att fokusera på tankarna, fokusera på hur det känns i fotsulorna när du går, hur vattnet rinner över dina händer när du diskar, hur bilratten känns under dina händer, lyssna till ljuden som finns runtomkring dig, titta med ett fokuserat seende på det som finns i rummet, utanför fönstret och i naturen.


Märker du att du engagerar dig i tankarna för du återigen tillbaka fokus till det du upplever med din kropp och dina sinnen.

Ju mer du tränar desto snabbare kan du gå från stressade tankar till ett lugnt NU, och NU är allt vi har.

23 mars 2023

Sårbarhet kräver mod

Visst gör det ont när knoppar brister, och visst gör det ont när sår går upp. Det kan också göra rejält ont att vara sårbar, och det är därför vi gärna undviker det.


Men det finns vinster med att vara sårbar. Vågar vi visa vår sårbarhet kommer vi närmare varandra. Att vara människa innehåller så mycket. Till exempel glädje, skratt, kärlek, oro, sorg och rädsla. Att våga visa sig sårbar kan göra oss mindre ensamma. Det kan hjälpa oss att komma över de hinder vi har ställt upp för oss själva och vi öppnar upp kontakten med vårt inre.


Att inte ha modet att vara sårbar kan göra att vi missar många möjligheter i livet. För att citera Brene' Brown, författare till boken "Mod att vara sårbar ";

...."vad det har betytt för mig att visa stort mod kan jag ärligt säga att det inte finns något som är så obehagligt, farligt och plågsamt som när det känns som om jag står vid sidan av mitt eget liv och kikar in och undrar hur det skulle kännas om jag hade modet att delta och låta andra se mig. "


Inspirerande och kittlande ord, tycker jag. Jag väljer att vara mitt i mitt liv och kika ut. Inifrån och ut, med sårbarhet.

6 april 2023

Att kontrollera livet eller att låta livet levas genom dig

Jag packar ner varorna från varubandet och lägger märke till att jag har en skön känsla i kroppen. Trots att klockan närmar sig sju på kvällen, vi inte har ätit middag och det finns mer som ska hinnas med, är jag inte stressad.


Hela dagen har varit en ström av händelser som avlöst varandra, och jag har njutit hela tiden. Vad har jag gjort annorlunda?

Min förklaring är att mitt ego, som gärna vill kontrollera så att allt blir rätt, har kapitulerat och "satt sig i baksätet på bilen" istället för att knuffa sig fram till förarsätet.

Det ger livet, glädjen och närvaron möjlighet att komma fram.


Naturen har förstått detta. Krokusen försöker inte blomma, den kontrollerar inte. När omständigheterna är de rätta slår den ut.

Likt krokusen som låter sig blommas så låter jag livet levas genom mig.

Jag säger vänligt till egot att sätta sig i baksätet igen, jag vill ha mycket liv och närvaro. 

18 maj 2023

Att lyssna inåt

De flesta har väl någon gång fått rådet att lyssna inåt istället för att söka svaren utanför sig själv.

Det är inte alltid lätt.


Hur gör man för att lyssna inåt?

Och vilken röst inom sig är det man ska lyssna på?

Du kanske inte har lagt märke till det, men

det finns en röst inom dig som mer eller mindre pratar oavbrutet. Den kommenterar allt och har åsikter om allt. Det är egots röst.


Egots röst kan uttrycka sig i termer som "jag borde, det är bråttom". Om du behöver övertala dig själv till något så är det stor sannolikhet att det är egots röst du följer.

Den djupare rösten inom dig är den som ger dig en känsla av avslappning och frid. Den är snäll, lätt och inspirerande. Du känner dig upplyft när du lyssnar på den.


Den inre rösten hörs bäst när egots röst saktar ner farten, till exempel när man mediterar, när man är i naturen eller gör något man tycker mycket om.

Egots röst kan vi inte tysta, men om vi låter bli att agera på den har vi större chans att höra vår inre snälla röst. En inspirerande utmaning, tycker jag.

27 juli 2023

Använder du livets speglar?

Blir du triggad av andra människors beteenden ibland? Jag skulle gissa att de flesta svarar ja på den frågan. Kanske har du också hört att det du blir triggad av hos andra människor är ett beteende som du också har själv.


Jag har anammat detta som en sanning, dels för att jag sett att det stämmer för mig och dels för att jag älskar personlig utveckling.

De flesta gånger kan vi inte se att vi har tillstymmelse till det irriterande beteendet som vi blir triggade av och det beror på att det är omedvetet hos oss. Men vårt inre vet om att vi har det här beteendet och gör oss uppmärksamma på det genom att vi reagerar starkt när vi kommer i kontakt med det i vår omgivning. Det vi ser på utsidan finns också ofta på insidan, även om vi har svårt att tro det.


Jag väljer att se det såhär just för att jag älskar personlig utveckling, att hitta mer glädje, frid och läkning i mitt liv. Det gör också livet roligare och lättare om jag i en "triggersituation" kan tänka att mitt inre visar mig var jag har blockeringar som skulle kunna ge mig mer energi och glädje om de löstes upp.


Jag, som de flesta andra kan inte se att jag har det irriterande beteendet. Så det jag gör är att jag iakttar beteendet och antar att jag i någon form och på något plan har det själv. Därefter är jag nyfiken och uppmärksam.


Det kan ta dagar, veckor eller år innan jag ser på vilket sätt min blockering ligger, men insikten kommer förr eller senare.

Ofta uppkommer mitt beteende i helt andra situationer och sammanhang än det jag blev triggad av. Min blockering ger ett helt annat resultat än det jag speglade mig i, men ursprunget är detsamma.

När jag har blivit medveten om min blockering kan jag göra något åt den, innan dess är den omedveten och jag kan inget göra.

Så jag tackar livets alla speglar.


16 november 2023

Att vara duktig

Att vilja prestera bra hela tiden. Att leta efter att prestera och leverera på rätt sätt.

Det kan lätt bli en omöjlighet till slut och väldigt energikrävande. Det kan skapa oro och osäkerhet och ta död på den inre glädjen.

För vad är rätt sätt? Vem har svaret på det? Vems rätta sätt ska vi rätta oss efter? Finns det ens ett rätt sätt?


Så mycket bättre när vi släpper kravet vi kan ha på oss själva att vi ska vara så duktiga och göra alla nöjda.

Först då har vi möjlighet att faktiskt hitta det rätta sättet. Ja, det finns faktiskt. Det är ditt eget sätt som är det rätta. Det som grundar sig på det du genuint kan och vill. Det som kommer från ditt hjärta.


Utgår du från det så blir det rätt för dig. Vissa kommer att tycka att det är jättebra, en del har ingen åsikt och en del håller inte alls med. Det är okej. Vi behöver inte tycka lika om allt, bara visa hänsyn och acceptans för varandra.

14 december 2023

Att stå stadigt och ta ansvar för sitt liv i stället för att hamna i en offerroll

Visst händer det väl oss alla ibland att vi försätter oss i en offerroll. Jag tror att det oftast är omedvetet, annars hade vi gjort något åt det. Det är nämligen ingen skön känsla att ha på sig en offerkofta.


Offermentaliteten kan grunda sig på en grundläggande känsla av maktlöshet. När man hamnar i utmanande situationer känner man inte att man har något inflytande och skyller då på andra människor eller på omständigheter. I stället för att hitta vem eller vad som stjäl din makt, fundera på var din övertygelse om att du är maktlös kommer ifrån från början. Du behöver gå till botten med den för att kunna ändra den.


När du blivit medveten om att du försätter dig i en offerroll och att det är energikrävande kan du i stället välja att fullt ut ta ansvar för situationer så som de är, utan att skylla på någon eller något. Det ger en känsla av möjligheter och gör att du får mer energi, energi som du tidigare använt till att vara bitter och arg.

Visst kan det vara bekvämt att skylla på andra, men det är mycket skönare att ta eget ansvar, kom bara ihåg att vara snäll mot dig själv på vägen.

22 juni 2023

Tacksamhet

Ett av de enklaste sätten att byta fokus och höja energin är att tänka på, skriva ner eller berätta för någon vad du är tacksam för.

Att ha fokus på det du är tacksam för tränar dig att se vad du faktiskt har i livet istället för vad du eventuellt saknar eller vill ha.


Hur ditt liv än ser ut finns det något att vara tacksam för.

Den senaste tiden har jag ofta varit tacksam för att jag och mina nära och kära lever och är friska. Det är också en skön tanke att ta till när något i vardagen strular till sig. Tacksamheten för att vi lever överskuggar vardagens trassel och små missöden.


6 juli 2023

Du är redan framme

Har du någon gång satt livet på vänt? Levt utifrån en tanke om att du ska leva mer fullt ut, mer på riktigt när du har uppnått något, blivit av med något eller utvecklat något.


Det har jag gjort. Så mycket liv som går till spillo för att vi tror att vi måste vara fulländade inom något område eller fulländade som människor innan vi kan ta steget fullt ut.

Ibland använder vi det som en förevändning för att slippa ta steget fullt ut. Ibland är det läskigt att leva livet fullt ut och det kan krävas mod.

Men det är inte så livet fungerar.


Vi behöver inte vara färdiga och perfekta, och jag tror inte att vi någonsin kan bli det.

Hemligheten med livet är att du redan är framme. Du är i mål, du är här och ska leva livet som det är just nu. För det är genom det närvarande ögonblicket som livet och framtiden blir till.

Du är redan framme.

12 oktober 2023

Att lyssna

Jag är väldigt fascinerad av lyssnandets konst.

Ofta är vi slarviga när vi lyssnar. Vi tror att vi redan har ganska klart för oss vad någon ska säga och vi bara väntar på att det ska bli en kort paus i ordflödet så att vi kan få berätta vår historia.


Eller att vi kan få börja ge vår syn på saken eller ge våra råd till den som pratar. Ofta utan att fråga om den som pratar vill ha råd.

Vi missar då mycket av det som sägs och den som blir lyssnad på känner sig inte sedd eller hörd.


Det är stor skillnad att prata med någon som är fullt närvarande i sitt lyssnande, någon som inte avbryter utan ger den pratande tid att få mer och mer syn på sig själv och vad det är den har inom sig.

I mina ögon är det en väldigt fin present (present på engelska- närvarande) att lyssna med närvaro på en annan människa.

Om du provar kommer du sannolikt att upptäcka att det även ger dig mycket att lyssna med närvaro.


Jag har många upplevelser av att ha blivit lyssnad på med stor närvaro. Det har gett mig en känsla av sammanhang. Det har klargjort mina egna känslor, det har fått mig att förstå vilka beslut jag vill fatta. Jag har helt enkelt fått syn på mig själv bättre och känt mig mer hel och älskad som människa.

15 februari 2024

Fotspår

Igår fick jag syn på ett skoavtryck i snön med ovanligt fint mönster. Jag tänkte att jag också ville ha en sån fin form på min skosula. Tänk att kunna gå runt och lämna fina avtryck efter sig.


Det fick mig att fundera över vilka fotspår jag lämnar efter mig, vilka avtryck vill jag göra?

Tänk vilken möjlighet vi alla har att påverka vårt eget liv, men också andras. Genom vårt sätt att vara och interagera med andra kan vi ge inspiration, omtanke, glädje, tröst och så mycket mer.


Ett leende och ett hej till en främling på promenaden, ett lyssnande öra till kollegan, en hjälpande hand till grannen.

Men det är främst genom vårt autentiska sätt att vara som vi utan ansträngning lämnar avtryck hos andra. Ju mer kärlek och omtanke vi har gett till oss själva desto finare fotspår.


11 april 2024

Magin sker utanför din trygghetszon

Finns det något område i ditt liv som du har stängt dörren till på grund av obehag? Eller ser du en dörr du är nyfiken på att öppna, men tvekar på grund av rädsla?


Båda de här dörrarna skulle kunna få dig att växa, få nya upplevelser, lärdomar och härligheter, men rädsla, obehag och risken för att misslyckas håller dig tillbaka.


Tänk om du kunde ta din rädsla i handen och börja glänta på dörren.


Ibland drömmer jag att jag hittar nya dörrar och rum i mitt hem och jag känner en stor glädje och inspiration när jag vaknar.


Känner du en glädje och inspiration inför att ge dig kast med något nytt så är det ditt inre som försöker göra sin röst hörd. Ibland är den inre rösten knappt hörbar eftersom rädslan skriker högre.


Om du tar med dig rädslorna och börjar ta några steg i den nya riktningen kommer du att växa. Kanske misslyckas du vid första försöket, men ett misslyckande är ett steg mot att lyckas.


Använd dig av ett dynamiskt mindset och se att misslyckandet inte handlar om dig. Du är under en läroprocess och samlar erfarenheter och kunskap för att vässa dina verktyg.


Ge inte upp, försök igen, be om hjälp, fråga, lär dig mer. Vem vet vilka magiska dörrar som står på glänt längre fram. Allt börjar med ett steg.